Красимир Гаджоков

По случай десетата годишнина на движението за България без тютюнев дим благодарим от сърце на хората, които по един или друг начин бяха съпричастни към каузата ни. Помолихме ги да попълнят нашия почетен юбилеен лексикон. Още отговори от наши съмишленици можете да намерите на юбилейната страница https://bezdim.org/10godini/.

 

Красимир Гаджоков. Снимка: личен архив
Вашето име и/или псевдоним
 
Красимир Гаджоков
 
 
Позиция
 
Консултант по киберсигурност
 
 
Месторабота
 
Beta Corvus, Canada
 
 
Как се отнасяте към тютюнопушенето – в ежедневието, бизнеса и политиката?
 
Изключително отрицателно, когато е на публично място.
 
 
Моля, споделете ярък спомен или впечатление от активностите на гражданската инициатива “България без дим” и/или Коалицията за живот без тютюнев дим.
 
Демонстрацията срещу опита за връщане пушенето в заведения пред НС, изненадващо за мнозина, събрала много повече хора от очакваното. Седмица след това беше 14 юни 2013 г – началото на последния голям граждански протест. Може би протестът на “България без дим” допринесе като катализатор за големия Протест.
 
 
Какво трябва да стане, за да се освободи България от тютюневата зависимост през следващите 10 години?
 
Промяна в ценностите на мнозинството: то не намира голям проблем с пушенето. А трябва да има обществена осведоменост и активност и по двата аспекта: здравния като цяло и пушенето на закрито като налагане на нещо неприятно и вредно за непушещите.
 
 
Вашето пожелание за инициативата „България без дим“ и Коалицията за живот без тютюнев дим
 
Повече ангажиране на будни граждани – да биват показвани и да се включват в инициативите.
Споделете в социалната мрежа: