Павел Антонов

По случай десетата годишнина на движението за България без тютюнев дим благодарим от сърце на хората, които по един или друг начин бяха съпричастни към каузата ни. Помолихме ги да попълнят нашия почетен юбилеен лексикон. Още отговори от наши съмишленици можете да намерите на юбилейната страница https://bezdim.org/10godini/.

 

Вашето име и/или псевдоним
 
Павел Антонов
 
 
Позиция
 
Управляващ редактор
 
 
Месторабота
 
BlueLink.net
 
 
Как се отнасяте към тютюнопушенето – в ежедневието, бизнеса и политиката?
 
Обичам да танцувам и ненавиждам лепкавата миризма на цигари, която бях принуден да дишам. Добре, че вече не е така, поне в уважаващите себе си заведения. Иначе, тютюнът е убийствена зависимост, от която за съжаление се печелят милиони. С тях пък се пазаруват лобисти, учени, медийно влияние и политически лобита, за сметка на здравето и щастливия живот на милиони жертви.
 
 
Моля, споделете ярък спомен или впечатление от активностите на гражданската инициатива “България без дим” и/или Коалицията за живот без тютюнев дим.
 
Помня всяка акция, всяка среща с политици, всяко обсъждане и действие. Няма да забравя нелегалната ни демонстрация на балкона на Парламента, когато бранехме забраната през 2010, нито триумфа от възстановяването й през 2012. През 2013 пък гонихме тютюневите духове от “Позитано”. Но най-щастливият ми спомен е подкрепата на децата ми, когато им разказвам за действията на “България без дим”.
 
 
Какво трябва да стане, за да се освободи България от тютюневата зависимост през следващите 10 години?
 
Мечтая за решителност от страна на почтените политици в България, които да намерят кураж за да запушат пробойните в съществуващите закони и да приемат нови, така че веднъж завинаги да пресекат тютюневата зараза, да приложат законите и да пресекат отровното влияние на тютюневите компании в медиите, политиката и обществото.
 
 
Вашето пожелание за инициативата „България без дим“ и Коалицията за живот без тютюнев дим
 
Да освободят България от тютюневата индустрия и да отидат да помагат на други поробени от нея народи.
Споделете в социалната мрежа: