Светлана Йорданова

Заместник-министър Светлана Йорданова по време на връчване на награди в конкурс за художествени творби по повод на Световния ден без тютюнопушене, организиран от Коалицията за живот без тютюнев дим и Националната художествена академия. Снимка: Коалиция за живот без тютюнев дим

По случай десетата годишнина на движението за България без тютюнев дим благодарим от сърце на хората, които по един или друг начин бяха съпричастни към каузата ни. Помолихме ги да попълнят нашия почетен юбилеен лексикон. Още отговори от наши съмишленици можете да намерите на юбилейната страница https://bezdim.org/10godini/.

 

Вашето име и/или псевдоним
 
Светлана Йорданова
 
 
Позиция
 
Заместник-министър
 
 
Месторабота
 
Министерство на здравеопазването
 
 
Как се отнасяте към тютюнопушенето – в ежедневието, бизнеса и политиката?
 
Пушенето е сериозно предизвикателство пред системата на здравеопазването.
 
 
Моля, споделете ярък спомен или впечатление от активностите на гражданската инициатива “България без дим” и/или Коалицията за живот без тютюнев дим.
 
Винаги много активни и последователни в действията си.
 
 
Какво трябва да стане, за да се освободи България от тютюневата зависимост през следващите 10 години?
 
Трябва да се осъзнае и от пушачи, и от непушачи, че пристрастяването към никотин е заболяване, с което зависимите от него хора трябва да имат воля да се преборят, а обществото трябва да им помогне в тази борба.
 
 
Вашето пожелание за инициативата „България без дим“ и Коалицията за живот без тютюнев дим
 
Пожелавам да търсят за сподвижници хора пушачи, които с личен пример показват как в името на свое и на близките си здраве се отказват от този вреден навик.
 
Споделете в социалната мрежа: