Спечелихме битката в Здравната комисия, предстои в пленарна зала

Студентите стачкуват за морал в политиката. Когато имаме такъв морал, няма да бъдат възможни решения като това на Икономическата комисия на парламента. Преди няколко дни тя одобри връщането на пушенето в заведенията. Представени бяха смехотворните аргументи на лобисти на тютюневата индустрия и малка част от ресторантьорите. Последните би трябвало да са недоволни от себе си – явно не знаят как да правят бизнес, при положение, че има рекордни приходи в туризма за 2013 г.

Добрата новина е, че Здравната комисия отхвърли предложението за премахване забраната за пушене на закрито.

Но заради одобряването от една от комисиите, ще има гласуване в пленарна зала.Заради стачката на студентите, това сигурно няма да стане скоро. Освен ако пак не видим многократно демонстрираната от това управление лобистка страст за занимания с връщането на услуги към специално обгрижвани отрасли, вместо към фундаменталните проблеми за липсата на морал в обществените дела на страната.

Благодарим на всички, които подкрепиха кампанията ни – писаха емейл, пратиха SMS или се обадиха на депутатите от двете комисии, за да има кажат, че не искат пушене в заведенията.

Политиците трябва да знаят, че ние сме тук и ще смутим неоправданите им очаквания за “спокойствие” отново, ако и когато се опитат да връщат България в 19-ти век.

Споделете в социалната мрежа:

7 thoughts to “Спечелихме битката в Здравната комисия, предстои в пленарна зала”

  1. Браво. Здравият разум е по-силен от наркоманията!

  2. @Last in line: ако някой не може да види общото между ресторантьорството и туризма, то той явно е от друга планета или друго измерение – с друга, нечовешка логика 🙂

  3. За разлика от туризма, ресторантьорството е целогодишно и неговото оцеляване никога не е зависело от туристите,
    затова човека попита какво е общото м/у двете, а вие веднага го изкарахте извънземен!

  4. @sonia Кои сте вие? Наркотютюманите, еми не вече не сте.

  5. внимавай кого наричаш наркоман.само посмей да ни го кажеш в очите ще те осъдя като едното нищо.

  6. срещу кого спечелихте битката срещу вашите сънародници които се различават от вас само затова че са пушачи.ами да ви благодарим ли?разбрахме вече че на територията на България за нас заведения няма.затова ги има достатъчно при съседите на юг,запад даже и север.тези нации са много по единни и уважаващи достойнството на различните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.