СЗО: Внимавайте с електронните цигари

Електронните цигари са на мода. Въпреки че са приветствани като „здравословната” алтернатива на обикновените цигари, Световната здравна органицация ни предупреждава да бъдем внимателни. Голяма част от последниците от електронните цигари са взе още неизвестни, предаде Дойче Веле.

СЗО е против продаването на електронни цигари на непълнолетни. Водната пара, произвеждана от електронни цигари, е със сигурност по-безвредна от тютюневите изделия, но добавените вкусове не са нито достатъчно изследвани, нито контролирани. Ето защо електронни цигари могат да бъдат опасни дори и за неродени деца. Парата би могла да окаже влияние върху развитието на мозъка, предполагат експерти от СЗО. Също така засега няма достатъчни доказателства, че електронните цигари помагат на пушачите при спрането с вредния навик. Според експерти от СЗО, тютюневата промишленост дори цели откриването на нов бизнес.

Една електронна цигара обикновено се състои от три части: пулверизатор , инхалатор и батерия. Инхалаторът е кафявата част, която се поставя в устата както при обикновените цигари. Пулверизаторът се поставя в инхалатора, а батерията (върха на цигарата) се завинтва в пулверизатора.

Споделете в социалната мрежа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.