Контакти

За връзка с колицията от организации „За живот без тютюнев дим“ и за информация по провежданите дейности и събития, включване към доброволците на „България без дим“ и обучения за отказване на тютюнопушенето и профилактика, обърнете се към координаторана коалицията, д-р Гергана Гешанова, тел. 0882 374000, електронен адрес coalition . bezdim <at> gmail . com.

За включване в сдружение „България без дим“ и запитвания за факти, данни и анализи на законодателството, свържете се с д-р Маша Гавраилова, Председател на УС и Старши експерт по политиките, електронен адрес mashagavrailova <at> gmail . com

За запитвания за информация и пряка връзка с оперативната координационна група на едноименната гражданска инициатива, пишете до Павел Антонов, PhD, Координатор на гражданската инициатива и старши експерт, общество и медии, на адрес pavelan <at> bluelink.net, тел. 0888 704661.

0884 806 655 Орлин Мирчев, omirnet <at> hotmail.com

Пощенски адрес: бул. „Сливница“ 257, ет.3, София 1202.

Приемно време за посещения : с предварителна уговорка.

Споделете в социалната мрежа:

69 коментара Контакти

 • ***

  Казуса е следния:
  Голяма група от работещи хора, на чието работно място пушенето е забранено, ежедневно пушат/изхвърлят фасове пред жилищни блокове в непосредствена близост. Как следва да се реши проблема?

 • мммм

  Уважаеми госпожи и господа,
  Не пуша,но предвид силно изразеното фанатичното поведение на вашите активисти, мисля да пропуша, за да запазя човешкия си облик. Няма нищо по-ужасно за гледане и слушане от фанатизираните изцъклени лелки, който пропагандират изпълнени със злоба и хвърлящи отровни слюнки от превъзбуда. Ако мислите за здравето ми, както се опитвате да ме убеждавате непрекъснато, забранете вредните храни, вредния въздух, бензиновите изпарения, отоплението на дърва и въглища. Така дробовете ми ще са по-чисти. Като се преборите с горните – тогава се заемете с тютюнопушенето.

 • Десислава

  Ще се организират ли протести в големите градове (примерно питам за Бургас) при евентуално отмятане на закона. Доброволка съм, но нямам координатите на други доброволци от Бургас. Затова ви моля, ако може да ми дадете някакви контакти на доброволци от Бургас.
  Благодаря!

 • пушач - реалист

  След като няма заведения само за пушачи, в които да се срещат себеподобни, аз пък искам – във всички заведенияв България да не се допускат чужденци!… Защо трябва децата ни – след като не дишат тютюнев дим по заведенията, да „попиват“ и лошият социален пример на гейове, целуващи се в тях и стари моми (най-меко казано), на които целият свят им е крив…

 • Антон

  Браво! Продължавайте все така.
  Изпратих няколко сигнала миналата седмица, но не виждам да сте ги въвели?

 • Alice

  Здравейте, видях, че са подадени множество сигнали срещу Sweet Bar & Grill в зала Фестивална, но не забелязах да е имало каквато и да било реакция от РЗИ, по който и да било от тях. Очевидно е, че в заведението забраната се нарушава по най-нагъл начин и без опасения от санкции. Съмненията за корупционни влияния или някакви други близки връзки с инспекцията се налагат от само себе си.

  Не би ли трябвало, когато РЗИ очевидно игнорира многократни сигнали срещу даден обект, да помислите за механизъм сигналът да стигне до вишестоящия орган или до медиите?

  Потискаща е липсата на каквато и да било обратна връзка по отношение на сигналите срещу този обект. Явно и те, и РЗИ се имат за недосегаеми.

  Поздрав,

 • dill

  Разполагате ли със списък с барове и клубове в София, в които не се пуши? Би било доста полезно за хора, които избират къде да прекарат вечерта. Благодаря.

 • Онзи

  И какъв е смисъла да се подава сигнал? Никакъв. Въпросните заведения си продължават с тая практика. По добре да се разреши пушенето, отколкото да се плащат излишни пари на така наречените контролиращи!

 • Ред

  Това искам да знам и аз – има ли смисъл от подаването на сигнали? Към кого точно трябва да се обърна за евентуална проверка? Миналата година в едно квартално заведение на 31.12.2012 – 01.01.2013г. се е пушело – сигнал е подаден и тук, но отговор по въпроса няма (освен един доста нагъл коментар, че след като на някой не му понася цигарения дим трябва да си стои в къщи).
  Тази година в същото квартално заведение отново ще се пуши на 31.12.-01.01.2014 г.- собственика на заведението го съобщава без каквито и да е намеци или угризения, че нарушава системно закона. Та в този ред на мисли – кой ще се вдигне навръх НГ да проверява и да съставя актове? И защо този и много други собственици не се боят от санкции? Вероятно, защото никой не ги проверява или защото санкциите са толкова пренебрежимо малки, че спокойно могат да се лишат от цената на два-три куверта и да си платят за спокойствие? Е, зададен въпрос – очаквам с нетърпение отговора.
  PS: Държа да отбележа, че съм пушач, който във връзка с въведената забрана просто се обзаведе и използва електронна цигара. Щом аз мога – могат и другите, алтернатива има, а закона трябва да се спазва от всички!
  Поздрави, Ред

 • Petunia

  здравейте, вече три пъти подавам сигнали в сайта, а не съм получила никакъв отговор какво се е случило след проверките и дали въобще някой е проверявал. Започвам да се демотивирам да ползвам този сайт – освен красивия интерфейс, има ли въобще някакъв резултат?

 • blacky

  Срещу клуб СИНГ ИТ във Варна също нищо не е предприето, а сигналът е от ноември 2013г. Изобщо някой работи ли тук или е сайт на пушачи, които да залъгват непушачите?

 • Olya

  Преди 2 дни подадох сигнал за пушене в бар Брага, но не виждам да е отразен по никакъв начин – няма го в списъка със сигналите, нито получих уведомителен имейл. Сайтът обновява ли се въобще?
  Най-новите сигнали, които виждам, са от 22 януари 2014, съмнявам се, че няма други подадени след тази дата.

 • Hi

  КАК ТАКА ИМА АБОНАМЕНТ ЗА СИГНАЛИ?ТОЕСТ ВСЯКО ЗАВЕДЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ИНФОРМИРАНO ВЕДНАГА ,ЧЕ Е ПОДАДЕН СИГНАЛ ЗА НЕГО ?! NO COMMENT …

 • Мирела

  Здравейте, някой проверява ли ги действително тези сигнали. За моите не знам да има отговор.

 • Диана

  Коя организация следи за тютюнопушене в училищата и района около тях в изборния ден. Конкретно, органите на МВР са безсилни в 41-во основно училище. Какво и как следва да бъде предприето?

 • 1.
  acdc
  19 ноември 2014,
  08:12
  отговори
  Защото така е казала голямата Тиква!
  Оценка
  -9 +11

  2.
  в кръвта им е
  19 ноември 2014,
  08:12
  отговори
  Обикновени доносници
  Оценка
  -14 +15

  3.
  Валери
  19 ноември 2014,
  08:13
  отговори
  Тези са потомци на доносниците от тошово време които слухтяха за разказан виц за партията и тичаха да натопят приятелите си. За такива хора единственото забавление е да навредят на някого. Жалки същества намерили си забавление при управлението на слугата на диктатора.
  Оценка
  -13 +16

  4.
  до Peter Petrov
  19 ноември 2014,
  08:15
  отговори
  Най-вероятно защото в Австрия, Чехия, Швейцария живеят ХОРА, а не стадо добитъци като у нас
  Оценка
  -1 +21

  5.
  КОБ
  19 ноември 2014,
  08:20
  отговори
  Така дедете им дебнеха за Ботев и Левски, после дебнеха за партизани, после за слушатели на радио Свобода и разказвачи на вицове, утре дбнете кой българин прави деца в ущърб на мангалското размножаване – мърша.
  Не е важна каузата – важно е да наебеш някой, който реално не извършва престъпление, защото престъплението е въздигнато като такова не от обществото, а от някой, прикриващ истинските престъпници.
  Оценка
  -8 +12

  6.
  sss
  19 ноември 2014,
  08:49
  отговори
  РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.
  Професия предател, доносник, наследник на Юда , но са еволюирали, правят го безплатно, те са благородни, не искат сребърници.
  Аве, Цезари!За вас е царството небесно!
  Оценка
  -2 +9

  7.
  Ох котьооооо
  19 ноември 2014,
  09:05
  отговори
  Много бих искал да спипам един такъв доброволец а след това той доброволно ще прави такива неща за които даже не е и подозирал че е способен.
  Оценка
  -3 +7

  8.
  111
  19 ноември 2014,
  09:41
  отговори
  Доносничеството винаги е било приоритет на ниЗки страсти и души..Защо тези “доброволци“ не са там където стават ИСТИНСКТЕ измами, престъпления по “държавниччески“ ами са наврели между и без това жалкия живот на българитев..

 • Петър Пировски

  Оправете си формата за получаване на сигнали. Имах голямо желание да подам сигнал, но не е възможно. Съобщението е: „НЕ БЕШЕ ПРИЕТО! Има грешки – поправете ги:“, само че няма изброени никакви грешки. Изпращам ви сигнала тук.

  Описание:
  „На масите около моята се пушеше и въпреки забележката ми, персонала не реагира по никакъв начин. Заведението се нарича Amare и се намира на втория етаж. (виж снимката)“

  Дата и час: 05.11.2015 12:40

  Адрес на заведението: „София, ул. Пиротска N80“

  видео: https://drive.google.com/file/d/0B8Sv60e9rZL_Y0tYYnF6cVkyNjg/view?usp=sharing

  снимка: https://drive.google.com/file/d/0B8Sv60e9rZL_NmxnV1NTSzNGOUE/view?usp=sharing

 • Ирина Марудина

  Здравейте!
  Всеки опит да публикувам коментар под даден сигнал води до следното:

  Грешка!
  You entered the wrong security code

  Смятам, че въвеждам правилно кода, направих и няколко refresh-а.

  Бихте ли проверили?

 • Мими Иванова

  След мой подаден сигнал за тютюнопушене в обществената сграда на Независимост 7 гр.Добрич, бе минато и предупредено по стаите на всички находящи се в сградата институции, че ще има проверка по сигнал в обществената платформа. Абе хора защо направо не им дадете името ми за да ме уволнят и да не се мъчат???????????

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>