Да спечелим заедно – eдин ден без цигари

 

Национална кампания на сдружение “България без дим”

Ellsworth Airmen helped break the habit during the Great American Smokeout at Ellsworth Air Force Base, S.D., Nov. 19, 2015. Smoking is responsible for nearly one in five deaths in the U.S., with 8.6 million people living with serious illnesses caused by smoking. (U.S. Air Force photo illustration by Airman 1st Class James L. Miller/Released)

Включете се в отбелязването на Деня без тютюнопушене 16 ноември 2017 г. като:

 1. спрeтe цигарите поне за един ден на 16.11.2017;
 2. използвайтe спестените пари за реализиране на благотворителна инициатива по Ваш избор;
 3. включете колкото може повече членове на семействата си, колеги, фирми, организации;
 4. споделете видео или снимки от акцията в коментар към страницата на кампанията https://bezdim.org/2017den/ или на facebook.com/smokefreebulgaria;
 5. ако нямате своя идея за акция, с която да отбележите Деня без тютюнопушене, можете да подкрепите борбата срещу рекламата на тютюневи изделия. . Информация за кампанията „Да се освободим от тютюневата реклама“ на Коалицията за живот без тютюнев дим и The Smarts е достъпна на адрес: http://reklama.bezdim.org/ Как да я подкрепите ще научите на страницата на Коалицията за живот без тютюнев дим.

Представители на най-сполучливите акции по места ще бъдат наградени на Международен форум за живот без тютюнев дим през пролетта на 2018 г. в София.

 

Сред местата, където можете да откриете специалните кутии за дарения на кампанията Да спечелим заедно – един ден без цигари!, са:

– BaseCamp спортни магазини: София, бул. „Черни връх“ 90 и бул „А.Стамболийски“ 46 
– Software University: София, ул. „Тинтява „15-17
– „ПЕТЪК“ бар: София, ул. „ген. Гурко“ 21 (след 17 ч.)
– „Mixtape 5“ клуб: София, подлеза на НДК под кръстовището на бул.“България“ и бул.“Черни Връх“ (след 17 ч.)
– Аудиторен комплекс на Медицинския университет в Пловдив: „Васил Априлов“ 15А
– Медицински университет в Стара Загора

 

Акцията се изпълнява съвместно с Коалиция за живот без тютюнев дим, рекламна агенция Смартс, BlueLink.net и Национална мрежа за децата, с подкрепата на Международния съюз против туберкулоза и белодробни заболявания.

Партньори:

 • all6 (Ол 6 ЕООД), Венелина Величкова, агенция за дигитален маркетинг и ПР. Даренията ще се използват за провеждане на спортен-оздравителен лагер за децата от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Инициаторът на кампанията all6 ще удвои първите 20 дарения, които са част от акцията.
 • Международна организация по миграция, офис София. Даренията ще се използват за провеждане на спортен-оздравителен лагер за децата от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.
 • XS Software
 • СофтУни
 • бар “Петък” 
 • Mixtape5
 • Магазини Basecamp 
 • Университетска специализирана болница по онкология. Даренията ще се използват за закупуване на материали за провеждане на арт-терапия на пациентите в болницата
 • Асоциация на студентите медици в България
 • СОХО София

 

По инициатива, стартирала в САЩ, от 1977 г. ежегодно третият четвъртък на месец ноември се отбелязва по цял свят като Ден без тютюнопушене. Тогава хора по цял свят спестяват пари като не пушат и инвестират спестените по този начин средства в благородни каузи, насърчаващи здравословния начин на живот и ограничаване на тютюнопушенето.

От 2010 г. „България без дим“ се бори за законност и срещу тютюневата зависимост в българското общество.

Споделете в социалната мрежа:

2 thoughts to “Да спечелим заедно – eдин ден без цигари”

 1. Здравейте!

  Бих искала да регистрирам акция част от “Национална кампания на сдружение „България без дим“”. Не виждам форма за регистрация на кампании и затова използвам това поле:

  Инициатор на акцията: all6 (Ол 6 ЕООД), Венелина Величкова, агенция за дигитален маркетинг и ПР
  Кауза: дарения за провеждане на спортен-оздравителен лагер за децата от Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”
  Място на провеждане: чрез кутия за дарения в “СОХО София” на ул. Искър 4 в София, както и чрез банкова сметка
  Инициаторът на кампанията all6 ще удвои първите 10 дарения част от акцията или по-голям брой от тях
  Всички събрани средства ще бъдат дарени от all6 на Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”, за което ще бъде дадена справка за събраната сума
  За популяризация на кампанията ще се използва и facebook страницата на all6, както и други лични и партньорски канали


  All6, Venelina Velichkova
  E: info@all6.bg
  M: +359 895 086 590
  all6.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.