Това е белег на развитите страни, смята д-р Ангелова

"България без дим"/Никола Михайлов

Д-р София Ангелова се бори с тютюнопушенето вече 13-а година и завежда един от софийските кабинети за отказване от пушене. Според изследванията, при въвеждане на забрана за пушене на закрито инфарктите на миокарда намаляват. Д-р Ангелова тълкува данните с това, че „хората не се опушват“.

Според нея, като главен асистент в Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести „Света София”, 60% от българските деца са пасивни пушачи у дома.

Тя е и основен организатор и ентусиаст на ежегоден концерт на Световния ден без тютюнев дим. Там може да се види как хората, победили в личната битка с цигарите, с вълнение споделят трогващи истории за тяхното състояние и помощта, оказана им от д-р Ангелова.

„Да не се пуши на закрити места е белег на развитите страни“, каза д-р София Ангелова за пълната забрана и с удоволствие се снима с хвърчилото.

Снимка с по-голяма резолюция тук

 

Споделете в социалната мрежа:

One thought to “Това е белег на развитите страни, смята д-р Ангелова”

  1. За момент реших, че има нещо грешно в сметките, че около 60% от българските деца са пасивни пушачи – та нали пушачите са под 40% от населението, при това не може поне някои от тях да не са достатъчно културни, че да не тровят децата си. Но после се замислих, че всъщност процентът на пушачите, който наистина е малко под 40, включва цялото население, а не само пълнолетното. И накрая ще излезе, че непушачите всъщност наистина сме малцинство. Впрочем, 60% от децата са пасивни пушачи. А нали не забравяме, че има и доста, които са активни!? 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.