Министерството на младежта и спорта подкрепя кампанията “Да спечелим заедно – един ден без цигари”

Министерството на младежта и спорта подкрепя кампанията “Да спечелим заедно – един ден без цигари”. В официално писмо до “България без дим” от 8 ноември 2018 г. заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов изразява подкрепа към отбелязването на Международния ден без тютюнопушене – 15 новмври, и към посветената на него инициатива на сдружение “България без дим”.

„България без дим“ кани всички граждани, фирми, организации и медии да се включат в националната кампания под надслов „Да спечелим заедно – един ден без цигари“, като спрат цигарите поне за един ден и използват спестените пари за реализиране на благотворителна инициатива по техен избор. “Вашата инициатива е изключително ценна, защото подкрепя здравословния начин на живот и спорта като алтернатива на вредните навици”, пише заместник-министърът.

От страна на министерството са изпратени писма до ръководствата на държавните и общинските спортни училища да информират своите ученици и учители за Международния ден без тютюнопушене, който има за цел да накара пушачите да не пушат поне един ден, а неизхарчените за цигари пари да дарят за благотворителни каузи. “Това е още една възможност да се говори пред учениците за вредата от тютюнопушенето и ползите от отказването, като те от своя страна биха могли да повлияят и на членовете на своите семейства да се откажат от цигарения дим”, се казва още в писмото. 

 

Споделете в социалната мрежа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.