Министерството на младежта и спорта подкрепя кампанията „Да спечелим заедно – един ден без цигари“

Министерството на младежта и спорта подкрепя кампанията „Да спечелим заедно – един ден без цигари“. В официално писмо до „България без дим“ от 8 ноември 2018 г. заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов изразява подкрепа към отбелязването на Международния ден без тютюнопушене – 15 новмври, и към посветената на него инициатива на сдружение „България без дим“.

„България без дим“ кани всички граждани, фирми, организации и медии да се включат в националната кампания под надслов „Да спечелим заедно – един ден без цигари“, като спрат цигарите поне за един ден и използват спестените пари за реализиране на благотворителна инициатива по техен избор. „Вашата инициатива е изключително ценна, защото подкрепя здравословния начин на живот и спорта като алтернатива на вредните навици“, пише заместник-министърът.

От страна на министерството са изпратени писма до ръководствата на държавните и общинските спортни училища да информират своите ученици и учители за Международния ден без тютюнопушене, който има за цел да накара пушачите да не пушат поне един ден, а неизхарчените за цигари пари да дарят за благотворителни каузи. „Това е още една възможност да се говори пред учениците за вредата от тютюнопушенето и ползите от отказването, като те от своя страна биха могли да повлияят и на членовете на своите семейства да се откажат от цигарения дим“, се казва още в писмото. 

 

Споделете в социалната мрежа:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>