Депутатите приеха либерализирането на режима за тютюнопушене

Депутатите приеха промените в Закона за здравето, с които се либерализира забраната за тютюнопушене на обществени места, съобщава Hospital.bg. Законопроектът беше приет с 85 гласа „за“, 53 гласа „против“ и 5 гласа „въздържали се“. Така депутатите решиха да се допуска тютюнопушенето в закрити частни помещения, които не са отворени за обществен достъп и в закрити обществени помещения, които са обособени (заградени) самостоятелно и обозначени като такива.

Народните представители решиха в заведенията за развлечения (ресторанти и др.) да бъдат определени обособени самостоятелни помещения за тютюнопушене, като общата площ на помещения, в които не се допуска тютюнопушене, е преобладаваща спрямо общата площ на заведението. Ако заведението е по–малко от 100 кв. м, собственикът има право да избира дали в заведението ще се допуска или не тютюнопушене.

Споделете в социалната мрежа:

2 коментара Депутатите приеха либерализирането на режима за тютюнопушене

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>