Цигарите отново скараха депутатите

Цигарите отново скараха депутатите. След като отложиха пълната забрана за тютюнопушенето на обществени места, сега народните избраници се карат дали да забранят напълно дименето в малките заведения.

Според сега действащата наредба собствениците на кафенета и ресторанти до 50 кв.м. могат да избират дали заведението им да бъде за пушачи или за въздържатели. От здравното министерство преди дни обаче съобщиха, че готвят нов документ, според който от 1 юли 2011 г. в малките заведения не трябва изобщо да има цигарен дим. Раздвижването стана възможно след като Бойко Борисов обяви, че спира да пуши пури и забрани тютюневия дим във всички министерства.

Готвената забрана изправи на нокти собствениците на малките заведения и особено тези, които са избрали да работят за клиенти-пушачи. Благой Рагин от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА) съобщи, че по време на срещата между хотелиерите и премиера е било договорено отлагане на пълната забрана за цигарите до 2014 година.

Виж пълния текст ТУК.

Споделете в социалната мрежа:

1 comment to Цигарите отново скараха депутатите

  • Много се радвам, че попаднах на този блог.Наистина има полезна и интересна информация, която е много приятна за четене.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>