Вече можем да подаваме сигнали за нарушение удобно от мобилни устройства

И досега това беше възможно чрез сайта ни, но доста по-трудно: изгледът на един натоварен сайт, предназначен за компютри, на мобилен телефон е на-малкото твърде неудобен.

От днес имаме мобилна платформа за сигнали.

Просто заредете bezdim.org на мобилното си устройство и ще можете да изберете да подадете сигнал с един изключително опростен, лесно видим и удобен екран.

Много по-разпространени и достъпни, смарт-телефоните и другите мобилни устройства като таблети са много по-ефективно средство от компютрите за интернет-кампании. Когаго човек е ангажиран от един обществен проблем, той трябва да може бързо и удобно да реагира на момента, а не чака да се прибере у дома за да го направи от компютъра си.

Забележете, че с цел защита на вашата лична неприкосновеност, персоналните ви данни когато подавате на сигнал за нарушение на забраната за пушене – име и контакт – не се публикуват нито на интернет, нито се предоставят на Районната здравна инспекция(РЗИ) когато им изпращаме сигналите.

Споделете в социалната мрежа:

16 thoughts to “Вече можем да подаваме сигнали за нарушение удобно от мобилни устройства”

 1. Cчитам, че слънчогледовите семки трябва да са в опаковка със снимка на възпален апендикс, въпреки че апендисита е всепризнато животозастрашаващо състояние и в ЕС се харчат огромни суми за тази спешна операция.

 2. Bсяка година в ЕС умират 700 хил. пушачи.
  Вчера умря един пушач – блъсна го багер.
  Изобщо идеята да умреш здрав е страхотна.
  Всеки иска да изглежда като древногръцки бог на смъртното си ложе.

 3. В Непал децата пушат,щом проходят.
  Пушат хашиш, драги непушачи, който е близък по показатели до тютюна.
  Случайно или не,Непал е на първо място по столетници на глава от народонаселението.
  Много сте неподстригани,да знаете…

 4. 1) За Непал:

  Защо не кликнахте още няколко пъти за да проверите елементарно измислиците си?

  Средна продължителност на живота:
  Непал: 63 г
  България: 73 г.

  Давате тотално неадекватен пример.

  2) Слънчогледовите семки и апандисит: ключовата дума е “считаМ”.
  Какво ви се “струва” на вас във вашата глава. Не фактите, не дори елементарна логика.
  Има свят извън главата ви. Той не зависи от това какво считате.
  Той просто е.

  3) За умрелия от багер: той е един. Ако се разровите, ще намерите сигурно в целия ЕС няколко пушачи умрели от “багери” на година.
  От пътни произшествия ибщо в ЦЕЛИЯ ЕС (27 държави) годишно умират 34 500.
  700 000 умират от болести на пушенето.
  20 ПЪТИ повече.

 5. Това непушачите са като “зло куче вързано за джанка – то не яде ама и на другите не дава” . Обаче дали има забрана или не е все тая. Пуши се почти навсякъде и това го доказва и сайта Ви. Само че става нелегално . Преди беше по-добре имаше зала за пушачи и за непушачи , а сега пушенето е навсякъде. А най- добре щеше да бъде да има заведения само за пушачи и само за непушачи. Само че управляващите не го искат да е така. И се питате сигурно защо е така. Ще Ви кажа – за пари. Весели празници.

 6. Пуши се в бар flight на леге 15

 7. @Anti: всяка забрана има период на съпротива. Ще премине.
  ЗАВЕДЕНИЯ (а не зали!) само за пушачи – разбира се, но кой ще работи в тях? при положение, че по минимум 8 часа на ден ще бъде подложен насила на тютюнев дим? Дори да е пушач, никой пушач не пуши 8 часа НОН-СТОП. Такива хора ще бъдат тровени с огромна скорост насила -дори да са пушачи.

  Освен това, за лекуване болести от пушене се харчат 250 милиона на година в България, плащани от ВСИЧКИ, вкл. мнозинството непушачи. Когато пушачите си поемат тези разходи сами, и намерят начин да не тровят персонала – може заведения за пушачи.

 8. @Jordan pashaliiski: подайте сигнал през специалната форма (най-горе вляво “подай е-сигнал”). Иначе няма да бъде изпратен на РЗИ.

 9. Наглите пушачи разбрали-недоразбрали защо е гласувано за забраната и бързат да изговорят всякакви глупости и лъжи.

  Слънчогледовите семки може и да са вредни за апендисита, ама не ти ги плюя аз в устата, нали? Не умирали хората от тютюнопушене – сякаш сме се загрижили ние непушачите за неговото здраве, дето се трови с по 2 кутии на ден (3600лв на година); за нашето здраве и права става въпрос, не за твоето – ти си пътник!

  А що се отнася до идеята на този сайт, нека се види на практика колко се спазва забраната, за да се определи реалистична санкция, която да се прилага целесъобразно и да пълни държавната хазна от такива неблагоразумни пушачи.

 10. Този закон само за 6 месеца се разбра , че НЕ РАБОТИ. Няма и да заработи. Значи трябва да се отмени и да се измисли такъв който да РАБОТИ . Видя се ,че непушачите са по-малко от пушачите и целия развлекателен бизнес не може да разчита на печалби само от непушачите. А колко е лесно и просто да се разреши да има заведения за непушачи и за пушачи . А това , че сервитьорките се тровят от цигарите е просто смешно. Ами повечето хора работят във вредна среда – да не изброявам ( химическо производство , рудодобив, запрашеност , шум , вибрации и много много други) . И това лесно може да се поправи като им се плащат и пари за вредни условия на труд както е на другите места. Пък вече всеки ще си преценява дали би могъл да се справи с такава работа или не. Аз лично не виждам това да е голям проблем . И другия ти аргумент колко милиони отиват за лекуване на болести на пушачи. Ами нека се приеме здравните вноски да бъдат лични и да се събират на индивидуални сметки. Така моите пари ще отиват да си лекувам моя инфаркт , а парите на някои непушач ще отиват да си лекува неговите си болести. Непушачите си мислят ,че ние пушачите нарочно искаме да им пречим и да ги тровим. Повярвайте ми съвсем не е така. Просто правителството манипулира хората и ни настройва пушачи срещу непушачи. Мога още много да напиша по въпроса….., но …….Чао и без лоши чувства.

 11. Поздравления, и благодарности на Краси Гаджоков за тази чудесна нова функционалност. Държавата е наша и законите ще работят тогава, когато ние, гражданите, проумеем колко важно е това за нас и сме готови да ги прилагаме и отстояваме. Затова и тази забрана ще остане завинаги – българите не желаят да живеят повече в гето.

 12. Здравейте,

  Първо желая да изразя уважението си към създаване на вашата инициатива и да обявя пълната си подкрепа.

  Моля за съвет – къде да се обаждаме за нарушения след 17.30 часа, когато приключи работното време на държавните чиновници.
  Би трябвало на тел.112 да приемат сигнала и да изпратят полиция. Все пак пушенето на публично място е нарушение на закон, органите на полицията би трябвало да съставят акт за нарушение /може би на обществения ред/, после компетентните институции да налагат съответните глоби въз основа на констатацията на полицейските органи.
  Няма друг начин да се справим с наглите събственици, които поставят пепелницита на масите от 18.00 часа нататък…

 13. Нещо не се получава системата с мобилния сайт?! Просто отваря новините в текстов формат. Моля, уточнете адреса или коригирайте проблема със системата.

 14. Може да има проблем само ако достъпвате от браузър с много стара технология (мобилните телефони преди “смартфони”-те), или от някакъв уникален браузър който сайта не разпознава като мобилен.

  Мобилната версия на сайта си работи от iPhone 4 и iPhone 5, както и от Андроид-базирани телефони. Напишете как точно зареждате сайта – от какъв телефон или таблет, както и кой адрес зареждате.

 15. На HTC ONE X с Android 4.1 се отваря просто текстова версия на сайта, както е написал някой по-горе. Нито е стара технология, нито е уникален браузър.

  Всъщност Ushahidi платформата, която използвате за сигналите си има готови мобилни приложения – защо просто не ги анонсирате?

 16. I just now just like the strategies people supply with your articles. I most certainly will bookmark your own website along with check all over again below on a regular basis. I’m sensibly specific We’re told numerous completely new products proper below! Enjoy for one more!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.