Вече се стига до бой заради пушенето

Колаж vipez

Заплахите и агресията срещу непушачите напуснаха Интернет и се преместиха в заведенията. Според в. Репортер ежедневно има случаи на побой над хора, дръзнали да се оплачат, че се пуши в закрити помещения. Не съобразяват дори с малки деца, а жена в заведение в Студентски град получила астматичен пристъп (http://reporterbg.com/index.php?id=57100).

“Атаката е срещу всички българи, които искат те и децата им да живеят по европейски, срещу правото по европейски образец, срещу промяната на просмуканото с никотинови пари статукво” – каза Павел Антонов от Сдружение “България без дим”.

В случай на насилие и саморазправа пострадалите могат да потърсят  Комисията за защита от дискриминация или да заведат граждански иск.

Според последното проучване на НЦИОМ от януари 2013 г. 61 процента от българите – пушачи и непушачи – поддържат забраната за пушене на обществени места и искат да живеят в чиста, европейска и законова обществена среда.

Споделете в социалната мрежа:

11 thoughts to “Вече се стига до бой заради пушенето”

 1. Със съжаление разбирам , че ми се сбъдва предположението за което бях предупредил преди 3 месеца. Но това си е напълно логично , когато някой умопобъркан доносник ти досажда – нормално е да го изхвърлиш от кръчмата. И на мене , ако някой ми пречи в работата ми ще го изгоня. Това си е напълно нормална реакция. Затова ще дам един съвет на непушачите , ако видите че някой пуши около вас по-добре не се закачайте с него. Също така не се закачайте и с някой собственик на заведение. Той , от това заведение си изхранва семейството . Човек за да защити бизнеса си е готов и на някой по-твърди мерки спрямо дразнителите. И накрая нещо обнадеждаващо ще кажа. Идва пролет и ще започнем да си пушим на открити заведения под чадърите с чаша студена биричка. Още малко остана.

 2. Радвайте се, ако само ви ступват тук- там….Щото заради вашите простотии хората остават без работа и прехрана, а да попаднете на някой такъв става все по- вероятно.

 3. Никой не обича доносниците,никой.А тъпата забрана не се спазва масово.Снощи бях на клуб в който преди имаше две зали и забраната се спазваше стриктно.Заведението беше пълно ,защото се пушеше навсякъде ,повтарям навсякъде.Единствената разлика от преди е че вместо пепелник се използва чинийка и липсата на зала за непушачи,която преди беше празна.

 4. Абе… нямаше ли закон, който да преследва недемократимчни и фашистки идеологии? Ако има – вие защо още сте разрешени, доносници фашистки?

 5. Не са фашисти.Адвентисти са.

 6. Наркоманията каквото е и пушенето трябва да се изкорени. Горните коментари показват една наркоманска наклоност да се защитава източника на зависимост със всичики сили, тези хора са болни и пристрастени. Желанието им да запалят следващата цигара е по-силно от волята им въпреки че знаят че това ги убива бавно и вреди на околните. Желанието на кръчмарите да угодничат на дрогираните си клиенти показва липса на морални ценности и късогледство. Тези хора са готови на всичко за да припечелват включително на гърба и с цената на здравето на другите. Алчни и нещастни хора които не разбират че именно тякова отношение пренесено като цяло в обществото води до мизерия, нещастие и разделение между хората от което всички страдат. За да може обществото и хората в него да са добре и здрави всеки трябва да се жертва и да дава за общото благо а не да граби от него. Когато ти алчни и късогледи кръчмарю или който и да е постъпваш по този долен начин ти вредиш на всички, не само на себе си и на околните си но на всички и даваш лош пример който и ще ти се върне стократно когато и останалите процедират срещу теб некоректно и алчно. Когато ти продават лош хляб, крадат те със сметките за ток, вдигат нарочно цените на горивата, продават ти некачествени стоки и т.н. ти няма да можеш да се оплакваш с чиста съвест защото ти ще си един от тях – просто поредният нещастен и алчен крадец.

 7. Ванко, а като сме наркомани,питай защо държавата субсидира производството на наркотици и поощрява свободната им продажба.Как все едно и също говорите? И пак питам какво постигна този закон,освен,че сега се използват чинийки вместо пепелници и се пуши навсякъде(което за мен лично е неприемливо).Я вижте графиките за печалбите на Булгартабак за месеците след забраната-увеличение на продажбите.Същото показват и сумите събрани от акцизи .Свободно достъпни са .

 8. Много е просто.Какво правят деца в заведенията.
  Второ в тези заведения се продава алкохол и той води до зависимост с по- лош изход-да забранят алкохола.Като са толкова вредни да ги инкриминират и да не ги продават.

 9. Продажбата като цяло на цигари трябва да спре защото от цигарите полза няма а вредите са много а държавата допуска тази практика защото е алчна за данъци и акцизи вместо на първо място да е здравето на хората. Хората пристрастени към цигарите трябва да заместят никотина който е силен стимулант със друг като кофеина който не е придружен с канцерогенните вещества които са в тютюна. Що се отнася до алкохола той няма това пряко влияние върху околните което има цигарения дим в затворени помещения. При него е въпрос на мярка, но един разумен човек би се ограничил до напитки с нисък процент на алкохол в редки случаи.

 10. ще ви се ако Господ слушаше кучетата щеше да вали пастърма.:)))))

 11. Иване не си ти човека който ще каже какво да се прави с пушенето и пушачите.цигари както са се продавали така и ще се продават докато свят светува пушачи е имало и ще има независимо дали вие бездимните го искате или не.светът ще се свърши а тъпите и ограничени фанатици не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.