Концерт “Експлозия за десет ръце и четири пиана” за 31 май – Световния ден без тютюнопушене

Нестандартни аранжименти на музика от Бах, Бетовен, Елтън Джон, Пиацола, Рахманинов и други композитори са в програмата на концерта за четири рояла и ударни, озаглавен “Експлозия за десет ръце и четири пиана”. Начало 19,00 часа на 31 май в зала “България”.

Концертът е по повод 31 май – Световен ден без тютюнопушене. Тютюнопушенето е най-разпространеният рисков фактор за повече от 25 заболявания, които биха могли да бъдат предотвратени.  Световната здравна организация и Европейската комисия продължават да следват всеобхватна политика за контрол на тютюнопушенето.

България се присъедини активно към тази политика с въвеждането на пълната забрана за пушене на закрити и някои открити обществени места. За една година съществуване законът обаче беше многократно атакуван и дори бяха направени предложения за поправки в последния Парламент.

С този концерт организаторите от Сдружение „България без дим“ изпращат послание към следващия Парламент да се съобразява с желанието на 60% от българите да живеят в среда, свободна от тютюнев дим. Нека заедно бъдем на концерта!

Творбите ще са в изпълнение на състав Quattro piano +: пианистите Лора Димитрова, Мария Деливичева, Ендрю Уотсън, Орлин Димитров и Ивайло Деливичев – перкусии. Музикантите предлагат съвременен поглед към музиката на всички времена.

Заповядайте на 31 май от 19,00 ч. в зала “България”

Входът за пушачи и непушачи е свободен!

Фейсбук на събититето: https://www.facebook.com/events/540889365954093/

Споделете в социалната мрежа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.