Тийнейджърите пушачи не се влияят от предупредителни снимки

Графичните изображения и писмените предупреждения, изобразяващи опасностите от тютюнопушенето, оказват по-малко въздействие върху тийнейджърите, които вече са постоянни пушачи, посочва ново проучване. Проучването, публикувано в журнала Tobacco Control, се базира на отговорите на 11- до 16-годишни младежи на Анкета относно младежката политика относно тютюна, проведено в два етапа: първият през 2008 г. (с извадка от 1401) и вторият през 2011 г. (1373). Поставянето на предупредителни снимки само върху гърба на цигарените кутии може да помогне за възпирането на тези тийнейджъри, които никога не са пушили, и „експерименталните пушачи“, но от повечето мерки не са били наблюдавани значителни разлики. „Тъй като предупрежденията трябва да бъдат очевидни, за да имат ефект, поставянето на графични предупреждения само върху по-малко видимия заден панел ограничава тяхното въздействие“, пишат авторите от Центъра за изследвания относно контрола над тютюна към Университета в Стърлинг, Обединено кралство.

Обединеното кралство стана третата членка на ЕС, която изисква графични здравни предупреждения да се поставят върху гърба на цигарените кутии, съобщава новинарската агенция Rochdale Online.

Цялото изследване вижте тук

Споделете в социалната мрежа:

One thought to “Тийнейджърите пушачи не се влияят от предупредителни снимки”

  1. даже и тийнежърите не вярват на глупостите написани на цигарените кутии.смешни са тези европейски радетели на “здравословния” начин на живот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.