Адмирации за Радан Кънев за поемането на отговорност за пушене на обществено място, очакваме строго прилагане на забраната за всички

Бяхме невероятно приятно изненадани от реакцията на г-н Кънев на нашето отворено писмо от вчера във връзка с нарушението от негова страна на забраната за пушене в затворени обществени места.
Затова специално адмирираме неговия публичен отговор за поемане отговорност за нарушението му.

За някои това може да се струва “дребно” нарушение. Но ние не се сещаме за друг подобен пример, пък бил той о “дребен”, при който политик вместо да мълчи, да се крие или измъква – да поема отговорността си честно и директно, и да е готов да понесе предвидената санкция.

Дo: г-н Радан Кънев
Народен представител в 43-тото Народно събрание на Република България,
Съпредседател на парламентарна група “Реформаторски блок”,
Председател на националното ръководство на партия “Демократи за Силна България”

Уважаеми г-н Кънев,

Високо оценяваме вашия доблестен, честен и дълбоко човешки отговор, с който поемате отговорност за нарушаването от Ваша страна на забраната за тютюнопушене в затворени обществени места!
Вие дадохте достоен личен пример на останалите политици как да се въздигат, а не изхлузват, потъвайки в пяната на демагогстването и лицемерието, когато нарушават гласуваните от самите тях закони.

Искаме да Ви обърнем особено внимание, че изказаната от Вас по този уникален начин подкрепа за забраната на тютюнопушене в затворени обществени места предизвика безпрецедентно високо одобрение сред хората в социалните мрежи. Вярваме, че точно те са представителна извадка за прогресивната част от българското общество.

Призоваваме Ви, след така демонстрираната лично доблест, да покажете и решителност за утвърждаването на забраната в обществото като цяло. Това е една започната, но многократно саботирана реформа. Тя е фундаментална за здравето на българския народ и може да бъде един категоричен атестат за България за припознаване на модерните европейски ценности.

Поставете началото на истински ефективно прилагане на забраната в цялата страна. Това ще е и една уникална възможност да покажете на всички, които се съмняват във вашата решителност да извършвате реформи, че грешат. Коя друга реформа би дала възможността да демонстрирате неоспорими и очевидни за всеки български гражданин резултати още тази година? Коя друга реформа би дала възможността на Вас и на министър д-р Петър Москов да покажете, че сте способни да поставите обществения интерес над личната зависимост?

В ръцете си държите уникална възможност, за която много родители могат само да мечтаят: да намалите драстично шансовете за наследяване на изключително опасния за здравето навик не само за вашия син, но и за всички синове и дъщери на България.

Вярваме, че примерът за поемане на отговорност от Ваша страна ще бъде последван и от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, който ще се погрижи много по-решително за строго и безкомпромисно спазване на Закона за здравето чрез контролните органи на Министерството на здравеопазването – Регионалните здравни инспекции.

С уважение,
Гражданска инициатива „България без дим“, www.bezdim.org
10 април 2015 г.

Споделете в социалната мрежа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.