Коалицията за живот без тютюнев дим приема становища по оценка на въздействие на предложения за изменение на Закона за тютюна

Изготвена е оценка на въздействието на предлаганите от Коалицията за живот без тютюнев дим промени в чл. 35 от Закон за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия (ЗТТСИ).

Предложенията на Коалицията за изменение и допълнение на чл. 35 от ЗТТСИ са продиктувани от необходимостта за въвеждане на пълна забрана за реклама, промоция и спонсорство на тютюневи изделия с цел превенция на въздействието сред младите хора, които са най-податливи на рекламните послания.

От 4 ноември 2016 г. съгласно Закона за нормативните актове, при изработването на проект на нормативен акт се извършва предварителна оценка на въздействието и се провеждат обществени консултации с гражданите и юридическите лица.

Настоящата оценка е изготвена от консултантска компания „Ла Фит“ ООД с участието на проф. д-р Румен Брусарски, д-р Снежана Димитрова, д-р София Ангелова. При изготвяне на оценката е ползван проектът на формуляр за частична оценка на въздействието, публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации (www.strategy.bg).

Пълният текст на оценката за въздействие може да бъде намерен тукСтановища по нея могат да бъдат изпращани до 30 ноември 2016 г. на адрес coalition.bezdim@gmail.com

Споделете в социалната мрежа:

3 thoughts to “Коалицията за живот без тютюнев дим приема становища по оценка на въздействие на предложения за изменение на Закона за тютюна”

  1. В Пловдив почти във всички заведения се пуши едни от тези заведения са scape ememento и много такива като тях. Аз съм непушач и като отидох там и се надишах на тютюнев дим за цяла година. Не е приятно моля направете нещо по въпроса

  2. Възмущаваме се точно колкото и вие и правим каквото можем – но ние сме само една неправителствена органзиация, в по-голямата си част дейността ни се осъществява с доброволен и безвъзмезден труд в малкото ни, но ценно свободно време.

    Ако не реагираме формално пред отговорните държавни органи , както и като граждани – като дъжим сметка на място на нарушителите (фирми и отделни лица) – няма да постигнем много. Затова – реагирайте.

  3. значи триете постовете на инакомислещите а живеем в уж демократична държава. продължавайте така и скоро сами ще си четете пасквилите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.