Да спрем пушенето в заведенията!

Въпреки съществуващата забрана, в много от заведенията у нас се пуши. Това отнема правото на здравословна среда на всички граждани, сред които на децата, младежите, бившите пушачи и работещите в тези заведения.

Подкрепете ефективната забрана за пушене в заведенията, като направите дарение за създаването на мобилно приложение за подаване на сигнали за нарушения. До 31 март 2020 можете да подкрепите кампанията ни “Да спрем пушенето в заведенията” в рамките на инициативата “България дарява”.

Вярваме, че можем да помогнем за изграждането на политическа воля за ефективно прилагане на забраната чрез:

  • създаването на мобилно приложение за подаване на сигнали за нарушения, като част от платформата на “България без дим”, и обмен на информация между всички членове и симпатизанти;
  • създаването на информационни материали, с които отново да направим актуална темата за чистия въздух в заведенията.

За да постигнем това, ще са необходими около 17 000 лв. Можете да подкрепите кампанията за здравословна среда без тютюнев дим чрез:

  • SMS на 17 777 с текст DMS BEZDIM;
  • банков превод към Сдружение “България без дим” – BG67UNCR70001523107802, основание: “България дарява”;
  • PayPal, банкова сметка или кредитна карта чрез platformata.bg.

БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ е общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg.


Споделете в социалната мрежа:

One thought to “Да спрем пушенето в заведенията!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.