Над 120 души са се отказали от цигарите през 2008 г. чрез метода IQS

120 души са се отказали от цигарите през 2008 г. чрез метода IQS. Това съобщиха от ДКЦ „Асцендент” за здравния портал doctoronline.bg. За сега това е единственото място, където се прилага този метод. Той е бърз и безболезнен. Основава се на принципите на акопунктурата. Разработена е така, че да покрие персоналните нужди на всеки пушач, използвайки безболезнена електростимулация на ушната мида. Чрез стимулирането на рефлекторните точки по ухото тютюнджиите изгубват желанието да пушат.

Броят на мъжете и жените, подложили се на електростимулация за прекратяване на вредния навик, е почти равен. Това показва, че и двата пола имат еднакъв интерес към трайно подобряване на здравето и качеството си на живот. Средната възраст на отказалите се тютюнопушенето е около 45 години. Най-младият клиент на клиниката е бил 35-годишен, а най-възрастният – на 55 години. Подложилите се на метода за отказване от цигарите са предимно от София. А най-честите мотиви за подлагането на процедурата са свързани с осъзнаването, че пушенето е порок и сериозно уврежда организма.

Ооколо 40% от всички подложили се на метода, не са успели да се откажат от цигарите. Основната причина е липсата на сериозна вътрешна мотивация, уточняват от ДКЦ „Асцендент“. И допълват, че през тази година се очаква да бъдат разкрити нови кабинети за отказване от тютюнопушенето. Те ще са разположени по Черноморието. Цената на услугата остава без промяна – 600 лв.

Споделете в социалната мрежа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.