Брандирани чаши за кафе ще помагат при отказване от цигарите

Чиновници в много държавни институции ще отказват тютюнопушенето през януари по нетрадиционен начин, съобщава Hospital.bg. Автоматите за кафе в Президентството, Народното събрание, министерствата на финансите и на културата, Съдебната палата, Прокуратурата и други обществени учреждения в столицата и по-големите градове в страната ще използват специални брандирани чаши, насърчаващи отказването от тютюнопушене.

Кампанията „Кафе без никотин“ на популярния продукт за отказване от вредния навик „Табекс“ ще трае един месец, през който ще се употребят 300 000 брандирани чаши в различни сгради на държавната администрация и публичните институции. Авторите на инициативата се надяват чрез този нестандартен подход да провокират хората да се замислят за вредата от тютюнопушенето, още повече че и Бойко Борисов апелира за намаляване и спиране на цигарите и обеща да даде личен пример.

Брандираните чаши са нестандартна медия и се използват за първи път като комуникационен канал в България. Това е първият реализиран проект на „2cups – най-новата медия“.

Eжемесечно в кафе-автоматите в България се употребяват над 12 милиона чашки, а „2cups“ е единствената медия, която предлага възможността да се брандират и разпространят 9 милиона от тях. Макар и разпространен по света, това е иновативен за България рекламен носител. Пластмасовите чаши се ползват активно поне 8 минути и през това време рекламното послание по гарантиран и ненатрапчив начин е на вниманието на потребителите.

Споделете в социалната мрежа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.