Забраняват тютюнопушенето в парковете и на плажа

От 1 септември пушенето на цигари в парковете и по плажовете на третия по големина град в Канада е забранено, реши Парковата комисия на Ванкувър. За това съобщава Hospital.bg.

Комисията е гласувала за забрана на пушенето в над 200 парка и по над 18 км от плажната ивица, включително известния ванкувърски парк Стенли. В мотивите си комисията се позовава на проучвания на общественото мнение, което изказва силна подкрепа за мярката. Те посочиха и усилията на Световната здравна организация за намаляване на пушенето. Според СЗО пушенето и излагането на пасивно пушене са „водещата“ и респективно „третата водеща причина за смърт“ в провинцията.

Пушенето на обществени места и близо до тях отдавна е забранено в Британска Колумбия. Неотдавна проучване свърза намаляването на случаите в Торонто, които изискват приемане в болница, като сърдечносъдови или дихателни проблеми, както и получили удар, със забраната на пушенето в ресторантите през 2001 г. Пушенето сред природата обаче оставаше нерегулирано в Канада до неотдавна, когато няколко града в Британска Колумбия започнаха да налагат забрани за пушене в парковете.

Забрана за пушене в парковете и на плажовете съществува и в някои щати на САЩ, както и в Австралия и Хонконг.

Споделете в социалната мрежа:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.