Да спрем цигарите за ден: граждански форум без дим

Коалиция за живот без тютюнев дим и Гражданската инициатива „България без дим“ отправят предизвикателство към всички здравомислещи българи да спрат цигарите в четвъртък, 15.11.2012 г., когато е Международният ден без тютюнопушене. Форум „ГРАЖДАНИТЕ – ЗА ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ“ ще се проведе на 15 ноември 2012 г. от 10,00 до 13,00 часа в залата на Представителството на Европейската комисия в България, ул. „Московска“ № 9.
Гражданският форум е по повод Международния ден без тютюнопушене. Форумът ще събере аргументите на различни обществени и професионални групи в подкрепа на пълната забрана за тютюнопушене и стриктното й прилагане. Ще бъдат представени и планирани дейности по ограничаване на тютюнопушенето в България, която е сред най-засегнатите от него европейски страни.
Третият четвъртък на месец ноември се празнува като ден без тютюнопушене от 1971 г. когато американецът Артър Мълейни накара съгражданите си от град Рандолф да спрат да пушат поне за един ден – the Great American Smokeout. Със спестените пари от цигари те основали фонд за отпускане на стипендии към местното училище. От тогава денят без дим се отбелязва по цял свят за насърчаване на здравословен живот и политическите решения за ограничаване на тютюнопушенето.

Брифинг за журналистите ще се проведе от 12.30 ч. в залата на Представителството на Европейската комисия в България, ул. „Московска“ № 9.

Споделете в социалната мрежа:

1 comment to Да спрем цигарите за ден: граждански форум без дим

  • Tsvetanka Karakatchanova

    Бабичките, които се дразнят от тютюнопушенето, е по добре да си изтръскат палтенцата, шалчетата и псевдо- кожените якички от НАФТАЛИНА! Повярвайте НАФТАЛИНЪТ УБИВА!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>