Гражданите подкрепят забраната: Екстремни спортове

Първият широк обществен форум, на който гражданите заявиха подкрепата си за забраната, беше демонстрацията на екстремни спортове. Момчетата от Тийм Дизастър организираха своите приятели и караха за каузата.

Виж фотогалерия

Споделете в социалната мрежа:

5 thoughts to “Гражданите подкрепят забраната: Екстремни спортове”

 1. Ами понеже екстремните спортове крият голяма опасност от травматизъм и дори смърт нека ги забраним и тях,а?Аз не искам децата да им подражават .Не сте ли съгласни?

 2. Handyman, аналогията не работи. Действително, всичко, което убива, е предмет на правила за безопасност, в т.ч. и екстремните спортове. Така че шансът да бъдете убит от човек, практикуващ екстремни спортове не е особено голям. Да жертви има – и сред пракуващите, и рядко, сред случайни минувачи. Но те не са резултат от наркотично пристрастяване на практикуващите ги. И жертвите не са десетки хиляди, както е от тютюнопушенето.

 3. Гн. Антонов. Далеч не съм против екстремните спортове,дори самият аз практикувам.Просто ви давам пример,че под забрана може да бъде поставена всяка една човешка дейност в името на някое благо като здравето .Така че е необходима умереност и баланс ,а не фашистко-талибански мерки. И ,защо между другото, не отговорихте на въпроса ми в другата тема,а просто го изтрихте .Напомням : Липсата на каквато и да е зависимост между страните с най много белодробни и сърдечносъдови заболявания и тютюнопушенето.Бях ви дал и източници и статистически данни ,които са официални,И друго ,пушенето не е употреба на наркотик (Ако е ,то всички държави в света са замесени в производство и разпространението му).Цигарените изделия са легална стока ,която се купува от всеки пълнолетен .И стига с тези жертви на пасивното пушене ,защото няма добре проведени изследвания ,които да го потвърждват . С данни,естествено разполагам.

 4. Споделете източниците на тези данни моля, тъй като очевидно нашият изследователски екип не разполага с тях. Изночниците, които опровергават твърденията Ви можете да намерите в различните документи и статии, публикувани на сайта ни.

 5. Изнесените данни на Австралийското статистическо бюро за 1989/1990 г показват обратен на очаквания резултат. Общото здравословно състояние на непушачите и отказалите цигарите е по -лошо от това на пушачите.Примери: Инфаркт са прекарали 11,4% от отказалите цигарите и 6,7% от непушачите ,сравнено с 6% от страстните пушачи.От повишено кръвно налягане( основен виновник -стреса ) най засегнати са бившите пушачи -16% непушачи -13,4% и едва 7% пушачи. Пушачите се оказват по склонни към бронхити ,но са значително с по-рядко страдат от високи нива на холестерол. Подобно е и положението със захарният диабет и затлъстяването .При заболявания на бъбреците не е отбелязана значима разлика между групите..От артрит по-често обаче страдат пушачите.Различията в здравословното състояние на децата на непушачи и пушачи е минимално.
  По отношение на сенилната деменция и синдрома на Алцхаймер: Доктор Джеймс Де Фанy (James de Fanu) публикува в TIMES (07.09.1993) изследване,според което пушачите имат с 50% по -малка вероятнст да развият синдрома на Алцхаймер. Данните са получени при изследване ,проведено с контролна група от 200 човека в университета в Ротердам.
  Норвежката агенция National Health Screening Service публикува резултатите от 20 годишно изследване на 51 000 мъже и жени на възраст от 20 до 34 години .Учените не откриват разлика между отказалите или намалили до 15 цигари на ден и страстни пушачи по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.Още по-интересно – жените ,отказали цигарите дори са по-предразположени !
  Проведени изследвания (някой от тях със засекретени резултати) в армията на Израел ,направени с помощта на медицинските картони на 30 000 войници за периода 1998-2004 показват ,че при пушачите от мъжки пол ,пушещи над 30 цигари дневно практически отсъстват възпалителни заболявания на кожата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *