Гражданите подкрепят забраната: Екстремни спортове

Първият широк обществен форум, на който гражданите заявиха подкрепата си за забраната, беше демонстрацията на екстремни спортове. Момчетата от Тийм Дизастър организираха своите приятели и караха за каузата.

Виж фотогалерия

Споделете в социалната мрежа:

5 thoughts to “Гражданите подкрепят забраната: Екстремни спортове”

 1. Ами понеже екстремните спортове крият голяма опасност от травматизъм и дори смърт нека ги забраним и тях,а?Аз не искам децата да им подражават .Не сте ли съгласни?

 2. Handyman, аналогията не работи. Действително, всичко, което убива, е предмет на правила за безопасност, в т.ч. и екстремните спортове. Така че шансът да бъдете убит от човек, практикуващ екстремни спортове не е особено голям. Да жертви има – и сред пракуващите, и рядко, сред случайни минувачи. Но те не са резултат от наркотично пристрастяване на практикуващите ги. И жертвите не са десетки хиляди, както е от тютюнопушенето.

 3. Гн. Антонов. Далеч не съм против екстремните спортове,дори самият аз практикувам.Просто ви давам пример,че под забрана може да бъде поставена всяка една човешка дейност в името на някое благо като здравето .Така че е необходима умереност и баланс ,а не фашистко-талибански мерки. И ,защо между другото, не отговорихте на въпроса ми в другата тема,а просто го изтрихте .Напомням : Липсата на каквато и да е зависимост между страните с най много белодробни и сърдечносъдови заболявания и тютюнопушенето.Бях ви дал и източници и статистически данни ,които са официални,И друго ,пушенето не е употреба на наркотик (Ако е ,то всички държави в света са замесени в производство и разпространението му).Цигарените изделия са легална стока ,която се купува от всеки пълнолетен .И стига с тези жертви на пасивното пушене ,защото няма добре проведени изследвания ,които да го потвърждват . С данни,естествено разполагам.

 4. Споделете източниците на тези данни моля, тъй като очевидно нашият изследователски екип не разполага с тях. Изночниците, които опровергават твърденията Ви можете да намерите в различните документи и статии, публикувани на сайта ни.

 5. Изнесените данни на Австралийското статистическо бюро за 1989/1990 г показват обратен на очаквания резултат. Общото здравословно състояние на непушачите и отказалите цигарите е по -лошо от това на пушачите.Примери: Инфаркт са прекарали 11,4% от отказалите цигарите и 6,7% от непушачите ,сравнено с 6% от страстните пушачи.От повишено кръвно налягане( основен виновник -стреса ) най засегнати са бившите пушачи -16% непушачи -13,4% и едва 7% пушачи. Пушачите се оказват по склонни към бронхити ,но са значително с по-рядко страдат от високи нива на холестерол. Подобно е и положението със захарният диабет и затлъстяването .При заболявания на бъбреците не е отбелязана значима разлика между групите..От артрит по-често обаче страдат пушачите.Различията в здравословното състояние на децата на непушачи и пушачи е минимално.
  По отношение на сенилната деменция и синдрома на Алцхаймер: Доктор Джеймс Де Фанy (James de Fanu) публикува в TIMES (07.09.1993) изследване,според което пушачите имат с 50% по -малка вероятнст да развият синдрома на Алцхаймер. Данните са получени при изследване ,проведено с контролна група от 200 човека в университета в Ротердам.
  Норвежката агенция National Health Screening Service публикува резултатите от 20 годишно изследване на 51 000 мъже и жени на възраст от 20 до 34 години .Учените не откриват разлика между отказалите или намалили до 15 цигари на ден и страстни пушачи по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.Още по-интересно – жените ,отказали цигарите дори са по-предразположени !
  Проведени изследвания (някой от тях със засекретени резултати) в армията на Израел ,направени с помощта на медицинските картони на 30 000 войници за периода 1998-2004 показват ,че при пушачите от мъжки пол ,пушещи над 30 цигари дневно практически отсъстват възпалителни заболявания на кожата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.