Гражданите подкрепят забраната: Форум

По повод Международния ден без тютюнопушене своята подкрепа на пълната забрана за пушене на закрити обществени места изказаха представители на различни обществени групи.

Виж фотогалерия

Споделете в социалната мрежа:

5 thoughts to “Гражданите подкрепят забраната: Форум”

 1. законътъ ке падне в месецъ юлия лето господне 2013-то

 2. Супер ефективен начин за обществен контрол на забраната!!!
  Коментар от SorryLol в “Дневник”: “Наскоро в едно заведение се нарушаваше забраната и аз просто отказах да платя сметката за вечеря на мен и приятелката ми. Предложих на управителя или собственика да повика полиция, ако желае. Цялата случка съвсем демонстративно я записах с телефона, вкл. пушенето и отказът ми да платя сметката.”

 3. chevyvolt, чудесна идея, благодаря. щом са толкова безпомощтни да приложат закона за пушенето, да видим дали са толкова безпомощтни да си съберат сметката – и едното е закононарушение, и другото, и едното е тяхно задължение, и другото.

 4. С нетърпение очаквах да влезе в сила забраната за пушене на обществени места (която в България се позабави с няколко години). И бях много доволна, когато това се случи. Но за съжаление в нашата мила Родина “всяко чудо за 3 дни”.
  Години наред моите човешки права бяха нарушавани от всички пушачи, никой не се интересуваше дали ми е приятно или не. За неблагоприятните последици върху моето здраве – да не говорим.
  При въвеждане на забраната пушачите нададоха вой до небесата – нарушавали им се човешките права, правото на личен избор. А скъпи ПУШАЧИ – какво да кажем за нашите права, на НЕПУШАЧИТЕ?
  Никой не ви забранява да пушите в домовете си, извън обществените места на чист въздух. Защо законите да защитават Вашите права, а не нашите (на непушачите)?
  Защо в много страни на Европейския съюз забраната успешно се прилага, всички приеха и спазват наложените от закона условия? А в България за съжаление законодателите са готови да коленичат и развеят белия флаг. Ако се поддадат на провокациите и върнат старото положение – СРАМ И ПОЗОР ЗА НАШИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ. Но хак да ни е, ние сме си ги избиравли.
  Предишният режим – за оформяне на зони за пушачи и непушачи, беше чиста гавра с непушачите. Седя на маса за непушачи в заведение, а на съседната маса седят пушачи. Къде тук са моите права на непушач?
  Уважаеми законотворци (ако, че повечето от Вас с радост ще върнат старото положение), не се поддавайте на провокации от страна на собствениците на заведения. От влизане на забраната в сила аз с удоволствие посещавам заведения и те са пълни, и ако някъде има отлив на клиенти, то е защото много от заведенията не отговарят на задължителните хигиенни условия, имат лошо обслужване или недобра кухня.
  А може би икономическата криза е най-големият виновник за спада в посещаемостта на този род заведения.
  Уважаеми ЗАКОНОТВОРЦИ, докажете, че сте представители на ЦЕЛИЯ БЪЛГАРКИ НАРОД, а не само на една група от него. Защото и непушачите имат права, които с отмяна на забраната ще бъдат нарушени.
  С отмяна на забраната за тютюнопушенето рискувате да предизвикате вълна от протести от страна на непушачите в България, които уверявам Ви не са никак малко.
  Е….. УСПЕХ!

 5. никъде по света няма такава дискриминация срещу пушачите.във всяка държава където съм била самите туроператори предоставят информация и каталози в кои заведения и хотели пушенето е разрешено.аман от разбирачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.