61% от българите одобряват забраната за пушене

Снимка Дневник

61 процента от българите одобряват забраната за пушене на обществени места, 39 на сто изразяват неодобрение към нея.

Това показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 16 и 20 януари сред 1000 души, предаде БТА.

По-често подкрепят забраната жените, хората на възраст над 59 години – 76 на сто от тях, високо образованите, заможните и живеещите в селата. Против забраната по-често са мъжете, хората на възраст между 40 и 49 години и жителите на малките градове.

Цялата новина прочетете тук.

Споделете в социалната мрежа:

4 thoughts to “61% от българите одобряват забраната за пушене”

  1. Браво! 90% от всички мои познати пушачи са ЗА забраната.

  2. Толкова сте смешни ама толкова, че не е истина. Пожелавам Ви да имате заведение и да стои празно и да се чудите как да вържете двата края. Направиха тоя кирлив закон за СВЕМОГЪЩИТЕ НАПУШАЧИ и всичко остана ПРАЗНО. Доста оборот правите, браво 🙂

  3. а така дойдохме си на думата.значи когато крадат парите от акциза на пушачите всичко е наред,а когато трябва да им осигурят помещения за пушене или вентилация това не може.ако част от тези пари бяха инвестирани в разделяне на заведенията и по добра вентилация всичките тези спорове нямаше да се водят.да ама по лесно е да приберат парите на пушачите а тях да ги изгонят от заведенията.това се казвало демокрация и права на човека.европейци сме ама не чак дотам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.