ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА – ако не ИЗКРЕЩИМ срещу ПУШЕНЕТО сега, ще бъдем жертва на наглостта им ДО ИЗПУШВАНЕ!!!

Привидно новият ни парламент бързо падна много ниско: издигна едно безпринципно правителство чрез гнусна сделка със здравето и цивилизационния избор на нацията.

Няма да ги питаме “Защо?”, а ще изкрещим в лицата им “Не на връщането на цигарения дим в заведенията!”

Да го направим всички заедно, пушачи и непушачи, на

8 юни 2013, събота в 11:00 часа пред парламента

Над 60 000 достойни българи подписаха най-масовата електронна петиция в българската история – тази срещу отпадането на пълната забрана за тютюнопушене на затворени обществени места. Близо 5 милиона българи също не желаят да дишат цигарен дим докато се хранят и почиват. Целокупният български народ многократно заяви, че не иска да бъде управляван под диктовката на корпоративни интереси.

Нека излезем пред парламента и да им покажем, че все още сме будни и свободни. И че няма да затворим очи пред безочливостта на поредното лоби и на неговите слуги – “нашите” народни представители! Ако ги оставим да обслужват лобита още от първата им седмица, до къде ли ще стигнат за година?

Нека бъдем там в събота, гордите и достойни българи, родителите и децата на България, за да не ни се налага да изпитаме отново отговора на гърбовете си!

Организатор: гражданска инициатива “България без дим” , www.bezdim.org

Можеш да потвърдиш присъствието си във Фейсбук.

Споделете в социалната мрежа:

6 thoughts to “ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА – ако не ИЗКРЕЩИМ срещу ПУШЕНЕТО сега, ще бъдем жертва на наглостта им ДО ИЗПУШВАНЕ!!!”

 1. Сложете си табелки с имената за да може оратора да се обръща поименно към вас.Пак ще сте 30 човека .С каква упоритост вървите към поредният ви резил.

 2. Prestanete!Ne sme v parvobitno obshtinnia stroi,za da se saobraziavam,s tova,che niakolko seliazi,doshli ot dolinata na dalbokite gashti i reshili,che za da gi zabelejat triabva da reshat vmesto men,che AZ NE TRIABVA DA PUSHA,koi si ti be da reshavash vmesto men,marsh obratno ot kadeto si doshal.Sofia e za inteligentni hora ,a ne za MARSHI!

 3. @Anna Minassian: напълно права сте, че не сме в първобитнообщиниия строй.

  Точно затова очакваме да сме научили, като българско общество – защото развитите общества по-света отдавна са го научили и приели – този, който вреди на околните, да направи усилие да се съобразява с тях и да не им вреди.

  А не обратното.

  И не, разделени помещения НЕ работят – опитахме го:

  – масово неработещи вентилации, или просто толкова слаби само да мине номера

  – преминаване през помещението за пушене за да се стигне до сална за непушачи

  – отоврени врати между двете помещения

  – масови измами от собственици, че помещеният има са под 50 кв м (вкл и за такива от по 200 кв м – имаме конкретни протоколи за това)

  – масово допускане на деца в помещенията за пушене

  Така че – свиквайте с ЦИВИЛИЗОВАНИЯ избор!

 4. Анна,никой не Ви кара да пушите.Както никой не ме е накарал мен.Вие спокойно можете да си живеете на пост и молитва гарнирани със злоба и нетолерантност.А по вашата логика 70 % от държавите Европа са селяци и нецивилизовани,защото там няма такива забрани.Ама наистина не е зле да си покажете носа малко навън,да се ограмотите,да свикнете че има и свободни хора ,които искат сами да се разполагат с живота си.
  Гаджоков.Заведенията не са санаториуми или забавачници.А разделението си работи .И в хубаво заведение дори няма да усетите ,че се пуши,дори и в залата за пушачи.За лошите заведения ,в каквито само явно сте ходили ,може и да сте прав.Само ,че сега там не мирише на цигари а на манджи и аромати от тоалетната.
  А протеста ви си беше по традиция смешен,макар и по многоброен този път.

 5. през март тази година закона отново влиза за преразглеждане в пленарна зала!!тогава ще видим как закона ще падне.

 6. няма ли най после да млъкнете с тази фалшива петиция.колко пъти трябва да ви доказваме какви манипулации правите 20 -30 подписа от един и същ i.p. адрес 30-40 с един и същ е-маил.откраднати адреси от разни търговски вериги на хора които даже не знаят в каква анкета са ги сложили.поне малко се научете на хакерство та да си правите петициите по правдоподобни а не по такъв дърводелски начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.