Ще има ли трети пик на подписи в петицията срещу дима?

Едно от пушещите деца на Фрик Янсен

Петицията “Не на връщането на цигарения дим в заведенията” е най-популярната петиция в сайта peticq.com. Тя се появи през през последната зима, по-точно декември 2012 и досега има над 68 хиляди подписа. Ако щракнете с мишката на опцията “Статистика” ще видите, че в графиката има два пика – в средата на декември 2012 и в началото на юни 2013. Пиковете в броя подписи бележат опитите за промяна на Закона за здравето в частта му за тютюнопушене на закрити обществени места. Нов опит за промяна – ново лавинообразно нарастване на подписите.

Предполагам, че скоро ще има трети пик в графиката, тъй като хиените пак се захванаха да ръфат този въпрос. Те са неуморни – ние също; те се борят за някакъв техен “хляб” – ние за ценното си здраве. Пък да видим!

Петицията се намира на http://www.peticiq.com/ne_na_cigarite_v_zavedeniata

Ако сте я подписали, разпространете я!

Споделете в социалната мрежа:

12 thoughts to “Ще има ли трети пик на подписи в петицията срещу дима?”

 1. хехее пак извадихте коза с измислената петиция.По 3 подписа в секунда и то в 3,30 през ноща?!!!!Давайте ,дерзайте .А ние ще си пушим на закрито със или без забрана.

 2. Пушете си. Tя селянията и простотията дори със закони трудно се преборва

 3. @Last in line: първо, нали не мислите че след като вие спите в 3:30 през нощта, всички български граждани спят? Доста тесногръдо е да мислиш че света трябва да е същият като теб.

  Второ, теориите на конспирациите са само това – теории на болни мозъци, които бе могта да предшоложат че събития могат да се случват без на някой да е платено.

  И трето, защо не направите една петиция вие и да съберете 70 000 подписа, вкл. по няколко на секунда?

 4. И това ли е теария на конспирацията!?Това са ваши думи Гаджаков към Мая Манолова
  Уважаема Г-жо Манолова,

  Обръщам се към Вас с настояване в никакъв случай да не допускате анонимна електронна анкета, която да решава какво да се променя в избирателния ни закон.

  Като дългогодишен специалист по интернет системи и специално информационна сигурност, мога да ви уверя че такива анкети обикновено се правят крайно несериозно и неиздържано. Нещо повече – те са много лесно манипулируеми от недоброжелатели или хакери. Така, резултатът им няма да отразява в никакъв случай желанието на активните граждани.

 5. Леле колко сте ми смешни всички 10% от непушачите ходят по заведения и тея 10% реват като за цяла България. Винаги ще се пуши по заведенията незнам това защо не си стане ясно … Мен лично никой не може да ме спре да НЕ пуша където си искам. Ние ако чакаме на Вас непушачите, че то 1 бар и 1 ресторант няма да остане бе хахахаха. Та просто е безсмислено ще върнат закона, така че не си губете времето с глупости, а лягайте да спите и да се готвите да пушите и вие с нас хахаха 😀

 6. Гаджоков,виждам са ме изпреварили с цитата от твоето писмо.Значи и ти си сред билните мозъци,а?И като сме подкарали с цитати..”Доста тесногръдо е да мислиш че света трябва да е същият като теб.”.Ами приеми го бе,Ваше Тесногръдие,че има различни хора.Такива ,които пушат например.

 7. Трябва да си много ограничен, за да твърдиш че само непушачите искат забраната да остане.

 8. @Last in line:

  не отклонявайте конректната тема – тя е вашето подхвърляне с внушение, че подписващите подписката са по някакъв начин фалшиви.

  по този повод беше и коментара ми за тесногръдието

  колкото до пушенето – нямам нищо против човек да се трови сам, стига да си плаща пропорционално по-висока здравна осигуровка

 9. @ HAHAHA: нещо и на вас ви се привиждат утопии дето съществуват само в главата ви.

  При положение че 70% от българите са непушачи, няма как само 10% от тях да ходят по заведения. Защото това би означавало отдавна заведенията да са изчезнали.

  Източник: http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kolko-sa-pushachite-u-nas-4845411

  Ще ви спрем – ние заедно с РЗИ, след като ви глобим няколко пъти.
  Като сте толкова смел/смела, кажете кога и в кое заведение да дойдем, а вие пушете в този момент – да видим дали няма да ви спрем.

  А закона няма да мръдне – мина време и хората видяха, че така е по-добре.
  Опитите на БСП/ДПС да си изпълнят “обещанието” да върнат пушенето приличат доста сериозно на отплащане за обществения подкуп, който има голяма вероятност да са взели от няколко души тютюневи “бизнемсмени” преди изборите.

 10. Абе Гаджоков ,на вашият спонсор са му отменили забраната за пушене в парковете на Ню Йорк.Честито .Имало и разумни хора значи.Ето и текста.И давай с петицията -направете я 1милиард :))
  “Съдия Джордж Серезиа, сезиран от група за защита на правата на пушачите, реши, че службата е превишила правата си и че налагането на подобни мерки е от компетенциите на законодателната власт.

  Решението за забраната за пушене е “невалидно, тъй като нарушава принципа за разделение на властите”, аргументира се съдията и нареди то да бъде отменено.

  Групата “КЛАШ” (Граждани срещу тормоза над пушачите), базирана в Ню Йорк, изрази задоволството си от тази победа срещу “една бюрократична и противоконституционна наредба”, напомняйки че законодателите в щата Ню Йорк са отхвърлили преди 10 години въвеждането на такава мярка.”

 11. @Last in line: В ПАРКОВЕТЕ – някъде да видяхте ние в Бългаия да настояваме за забрана в ПАРКОВЕТЕ или друго място, където хората могат да са далече един друг по избор?

  И още нещо: това е само в Ню Йорк. На плаж №1 в САЩ – Сиеста кий бийч, Сарасота, Флорида – пушенето е забранено. Направих миналия сезон забележка на един нахалник там и той бързо-бързо се извини и изгаси пурата.

 12. защо не замълчите за тази фалшива петиция след като доказахме че е такава.20 подписа от един същ I.P.адрес-10-15 с еднакъв Е-маил.намерили сте манастир та да палите свещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.