Минималната възраст за купуване на цигари в Ню Йорк се вдига от 18 на 21 г.

Автор: Speider Schneider

Автор: Speider Schneider

Ню Йорк одобри вдигането на минималната законова възраст за купуване на цигари и тютюневи изделия, предадоха осведомителните агенции в четвъртък, 30 октомври. Мярката се отнася и за електронните цигари.

Решението минималната възраст за купуване на цигари и тютюневи изделия да се покачи от 18 на 21 години беше одобрено от общинския съвет на града с 35 гласа „за“ и 10 „против“.Стъпката е първа по рода си за голям американски град. Ню Йорк вече има прекалено стриктни закони относно тютюнопушенето. Забранено е да се пуши в баровете, ресторантите, парковете, на площадите и дори на плажовете. Налозите върху цигарите в града са също по-високи.

Властите на Ню Йорк се надяват, че вдигането на минималната възраст за купуване на цигари ще доведе до 55-процентно намаляване на тютюнопушенето сред хората между 18 и 20 години.

Споделете в социалната мрежа:

3 коментара Минималната възраст за купуване на цигари в Ню Йорк се вдига от 18 на 21 г.

  • Анн

    Дано скоро да ги забранят изцяло.

  • И тук да направят така!

  • ването

    нещо друго още да поискате? докато има човечество ще има и пушачи набийте си го най после в главите и стига сте писали тъпи предложения.писна ми от глупостите ви.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>