Подкрепяме ли забраната?

Според проучване на TNS BBSS , проведено през юли 2012 г., повечето българи подкрепят забраната за пушене в закрити обществени места. 57% от гражданите подкрепяха забраната дори преди въвеждането й. Само месец след това подкрепата беляза ръст от три процентни пункта. Разбира се, по-голяма част от привържениците на забраната са непушачи.

Друго проучване, проведено за Yonsei University в Южна Корея, също показа, че повечето българи подкрепят забраната за пушене в закрити обществени места. Преди въвеждането й 91% от участвалите в анкетата са смятали, че забраната е страхотна или добра идея. Две години по-късно подкрепата бележи ръст с пет процентни пункта. Въпреки това се забелязва спад в броя на хората, които смятат, че забраната е страхотна идея.

Преди въвеждането на забраната повечето пушачи (70%) също са подкрепяли забраната на тютюнопушене в закрити обществени места. Едва 19% от тях са смятали, че тази мярка е ужасна или лоша идея. Две години по-късно подкрепата сред пушачите също бележи ръст – този път с три процента.

Споделете в социалната мрежа:

6 thoughts to “Подкрепяме ли забраната?”

  1. Защо пишете тези глупости кои са тези 70%. Ако съдя по моите познати никой не подкрепя този закон. Да се въведе предишният закон, който даваше право на избор на собственика. Вие принуждавате хората да фалират и да се увеличи безработицата.
    ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРИЯТ ЗАКОН И СОБСВЕНИКА ДА ИМА ПРАВО НА РЕШЕНИЕ. По този начин и клиентите ще са доволни като имат право и достъп и до двата варианта.

  2. добре се знаят лъжите и инсинуациите на “България без дим”. на протестите им ходеха по 100 души пък техните емисари пишеха :”мощен протест срешу неспазването на забраната” човек ще си помисли че са отишли поне 10,000 човека.същото е и с пушачите “подкрепящи” забраната.досега не съм срещнала пушач който да се възхищава на тъпата забрана, а имам доста познати които пушат.същите инсинуации и с тяхната фалшива петиция с която проглушиха ушите на цяла България.действителните подписи са не повече от 15% останалите са недействителни.най добре е държавата да си влезе в ролята и да раздели заведенията.не може да съществува такава дискриминация срещу една огромна група от граждани на България.

  3. Русия разрешават преобразуването на ресторанти и кафенета в клубове на пушача. законопроекта е изработен от Сергей Калашников председател на комисията по здравеопазване и одобрен от Държавната дума.Русия бързо изтрезня от еуфорията на забраните.

  4. в моя град вече на вратите на доста заведения се появи следния надпис :“внимание заведението е за пушачи забранено влизането лица под 18 години“ и съответен стикер че там се пуши. значи при добро желание можело пушачите да не мръзнат по тротуарите а да си имат заведения където да си прекарват свободното време.

  5. Моля Ви за конкретен адрес, име и снимка на такъв надпис, за да можем да сезираме контролните органи.

  6. аха веднага ще ви дадем и адреса и името на собственика.не сме врагове на самите себе си.щом като са поставени такива надписи съвсем официално следователно техните собственици имат законно основание да гио поставят.не си мислете че вашия налудничав закон е панацея за всички случаи защото може да бъде заобиколен. кога най накрая ще разберете че ние пушачите също сме граждани на тази държава и имаме право на свои заведения.защо г-н Антонов вие не излезете пред заведение в най студеното време да видите колко е приятно и здравословно? ЗАПОМНЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ ИМА И ЩЕ ИМА КАКВОТО И ДА НИ СТРУВА ТОВА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.