Да отбележим Световния ден без тютюнопушене заедно!

С много музика, песни и добронамерени разговори за нуждата от ефективен контрол на тютюна в България ще отбележим 31 май – Световния ден без тютюнопушене на Световната здравна организация. В навечерието на празника – на 30 май от 11:00 часа, зад езерото при спирка “Нишава” в Южния парк в София Коалицията за живот без тютюнев дим и сдружение “България без дим” ще съберат привърженици на каузата за живот без тютюнев дим, музиканти, лекари и експерти. 

На срещата ще можете да зададете всички свои въпроси, свързани с тютюнопушенето и контрола на тютюна. В разговора ще участват д-р София Ангелова, председател на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести, д-р Александър Симидчиев, председател на сдружение “Въздух за здраве”, д-р Гергана Гешанова, председател на Коалиция за живот без тютюнев дим, и д-р Маша Гавраилова, председател на сдружение “България без дим”.

Тази година темата на Световния ден без тютюнопушене, определена от СЗО, е “Поеми ангажимент да се откажеш”. Сърдечно каним всички бивши пушачи да дойдат и да споделят своите опит и съвети към хората, които са решени да поемат ангажимент да се откажат от вредната зависимост.

Ще отбележим празника и с много музика и песни с участието на тромпетиста Венцислав Благоев и неговия състав, както и поп-джаз певицата Натали Ангелова – дългогодишни поддръжници на каузата за живот без тютюнев дим. А срещата ще завършим с джаз за деца!

Елате със своите близки и приятели. Нека отбележим Световния ден без тютюнопушене заедно! Ако нямате възможност да се включите, можете да следите събитието на живо във Фейсбук страницата на България без дим

Информация за хепънинга можете да намерите и споделяте и чрез събитието във Фейсбук. Повече за Световния ден без тютюнопушене и темата през 2021 г. можете да намерите тук.

Повече информация за каузата на “България без дим” и как можете да се присъедините като доброволец или индивидуален член можете да намерите тук. Всички организации, които споделят каузата за живот без тютюнев дим, могат да заявят желание да се присъединят към Коалицията за живот без тютюнев дим. Повече информация е достъпна тук.

Споделете в социалната мрежа:

One thought to “Да отбележим Световния ден без тютюнопушене заедно!”

  1. Поздравления, участници в тази инициатива! Идеята ви е страхотна – надявам се да бъдете чути и рекламата на тютюневи изделия да спре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.